001. Waarom deze Podcast? Depressie, verslaving en zelfmoord hoort bijna bij rock n roll?

Bijgewerkt: aug 5


Health.com publiceerde onlangs een top 10 van beroepen met de hoogste mate van depressie, deze studie zette beroepen in de kunstsector op de 5de plek. En 9% van de ondervraagde gaf aan in dat jaar of op dat moment depressief te zijn of te zijn geweest.

Een studie van de Universiteit van Sydney heeft 12,655 muziekanten onderzocht die zijn overleden tussen 1950 en 2014, hieruit bleek dat muziekanten gemiddeld tussen de 50 en de 60 jaar oud, dat is bijna 25 jaar jonger dan het normale westerse gemiddelde.

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat muzikanten 2 tot 7 keer vaker zelfmoord plegen dan mensen met andere normale beroepen. En hiervan hebben wij natuurlijk ook de afgelopen jaren genoeg voorbeelden gezien.

Het is natuurlijk bekend dat de levensstijl van muzikanten over het algemeen niet zo gezond is, in elke foto van de coole muzikanten zien wij ze met een sigaret of een fles whiskey in hun hand en het lijkt soms wel alsof goede muziek en drugs, rock n roll en depressie bij het talent horen.

---

Praat mee met de Finetuning Podcast via de Voice message link hieronder, finetuningpodcast.com of via social media @finetuningpodcast

Contact

Drumschool Stefan van de Brug

Popradar Den Haag

Burgemeester Hovylaan 12

2552AW, Den Haag

​​

Tel: 06-24199795

email: info@drumschoolstefanvandebrug.nl​

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020. Stefan van de Brug

whatsapp_PNG13.png