Wat is de invloed van kleur en stijl in jouw muziekschool of oefenruimte?

Er is een grote kans dat jij nooit hebt nagedacht over de kleur op de muur van jouw muziekschool of oefenruimte. De kleur op de muur in combinatie met de inrichting stijl is niet alleen heel belangrijk voor de sfeer, maar kan ook onder andere helpen creativiteit en concentratie te stimuleren van jou en eventueel je leerlingen. In deze blog deel ik mijn tips en waarom de drumschool eruit ziet zoals hij eruit ziet šŸ˜ƒ


Over elke kleur en stijl is er natuurlijk wel iets te zeggen en vaak is dit natuurlijk een kwestie van smaak, maar er zijn gelukkig slimmere mensen geweest dan ik die onderzoek hebben gedaan naar de effecten van bijvoorbeeld de kleur van een muur op de hersenen. Even googelen en er zijn honderden websites, blogs en onderzoeken hierover te vinden.


Voor de drumschool heb ik gekozen voor de kleur geel. Uit onderzoek is gebleken dat geel een van de beste kleuren is om leren en creativiteit te prikkelen. Door de associatie met warmte en de zon is het ook een hele goede kleur om rust en blijdschap te creƫren. Het is daarom ook niet helemaal toevallig dat mijn drumschool, de website en het logo allemaal dezelfde kleur geel hebben ;) Zelf ben ik iemand die gek is op de jaren 60, The Beatles, de flowerpower muziek, kunst en de mode. De wat warmere tinten ipv de felle kleuren, maar toch wel kleurrijk. Ik wist al snel wat voor sfeer ik in mijn school wou neerzetten. Een bruine chesterfield, een Yellow Submarine gele muur, perzische tapijten, vintage drumspullen tentoongesteld en sfeerlampen, ik zag het al helemaal voor mij. Een huiselijke, warme en creatief inspirerende ruimte was voor mij vanaf het begin al heel belangrijk.


Nou is het natuurlijk niet zo dat ik zeg dat elke muziekschool en oefenruimte ineens geel geverfd moet worden. Maar ik wil je wel proberen een klein beetje stimuleren om tenminste na te denken over welke kleur bij jou past als docent of muzikant en wat je uit wilt stralen. Ook als je al een aanwezige kleur op de muur hebt is het goed om eens in de ruimte te gaan staan, om je heen te kijken en te denken, hmm, past dit eigenlijk wel bij wat ik wil uitstralen en de sfeer die ik neer wil zetten in mijn oefenruimte of school.


Stap 1: Kijk eens naar jezelf, en je huis. Wat voor kleur kleding draag je en wat voor stijl. Er is een groot verschil tussen een muzikant die zich laat inspireren door Kurt Cobain, Ozzy Osborne, Liam Gallagher of Paul McCartney in de Sgt. Pepper tijd.


Stap 2: Verzamel wat foto's van ruimtes of studios die jij gaaf vind, maak dus een moodboard! Zie hier ook mijn voorbeeld.

Stap 3: Kies een basis kleur en smeren maar! Ik raad wel aan om een kleur te kiezen die je ook verwerkt in je logo en/of website. Branding en herkenbaarheid is natuurlijk enorm belangrijk, maar daar hebben wij het vandaag niet over...


Ik ben heel benieuwd hoe jouw lesos oefen ruimte eruit ziet. Welke kleur heb jij op de muur en waarom juist die?
Contact

Drumschool Stefan van de Brug

Popradar Den Haag

Burgemeester Hovylaan 12

2552AW, Den Haag

ā€‹ā€‹

Tel: 06-24199795

email: info@drumschoolstefanvandebrug.nlā€‹

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2020. Stefan van de Brug

whatsapp_PNG13.png