Gehoorbescherming.

Als drumschool worden we vaak gevraagd: "Welke gehoorbescherming moet ik kopen voor de drumles?"

Het belang van gehoorbescherming bij een drumstel mag niet onderschat worden. Een drumstel produceert al snel een geluidsniveau van 100 decibel, vergelijkbaar met het geluid van een kettingzaag naast je oor. Gehoorschade is onomkeerbaar, dus het is essentieel om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Bij onze drumschool streven we ernaar om het drummen en het genieten van muziek zo gemakkelijk mogelijk te maken. In onze lesruimtes gebruiken we geen luidsprekers, maar werken we met koptelefoons. Dit stelt ons in staat om het volume goed te controleren voor jonge leerlingen, terwijl oudere leerlingen zelf de controle hebben over hun eigen volume.

We raden daarom aan om een dempende koptelefoon aan te schaffen, die ook de mogelijkheid biedt om muziek te beluisteren. Op deze manier kun je zowel je gehoor beschermen als genieten van de muziek tijdens het drummen.

Koptelefoons

De meest gebruikte koptelefoon bij ons in de drumschool is de Vic Firth SIH 2 Koptelefoon. Deze koptelefoon gebruiken wij als docenten ook en raden wij alle leerlingen aan. Hij dempt goed, klinkt goed, kan een stootje hebben, kortom, deze koptelefoon is de investering dubbel en dwars waard!

Te Koop voor €81,-

Beyerdanymic Dt770 M drummers koptelefoon

Zoek je toch net even die betere koptelefoon? De Beyerdynamic DT770 M is de koptelefoon die ik (Stefan), zelf in de les en tijdens drummen gebruik.

Te koop voor €139,-

goedkope gehoorbescherming voor drummers

Wil je toch nog een iets goedkopere koptelefoon? Dan is deze Tbone HD 990D een prima alternatief. Deze dempt genoeg en klinkt prima om liedjes mee te kunnen spelen, maar hij is niet zo goed als de Vic Firth SIH. 

Te Koop voor €27,-

Heb je verder nog vragen over gehoorbescherming? Neem vooral contact op met je docent! 

Vorige
Vorige

Waarom is drumles goed voor kinderen?

Volgende
Volgende

Elektronische Drumstellen.